Ergernissen tijdens de uitverkoop

De meeste vrouwen in Nederland zijn een groot fan van de uitverkoop. Het blijkt dat 88 procent van de vrouwen in Nederland regelmatig op koopjesjacht gaat in de uitverkoop. Er zijn echter wel een aantal ergernissen, die op de uitverkoop toe moeten worden genomen, zoals de drukte bij de graaibakken.

Geld wordt bespaard door tachtig procent van de winkelende vrouwen door van de uitverkoop gebruik te maken. Bovendien wordt er meer aangeschaft tijdens de uitverkoop dan buiten de koopjesperiode. 66 procent wacht tot de uitverkoop begint om kleding te kopen. Wehkamp.nl heeft een onderzoek gehouden onder 773 vrouwen, waaruit bovenstaande gegevens blijken.

Ergernissen
Hoewel de uitverkoop financieel gezien aantrekkelijk is, zijn er wel een aantal ergernissen op te noemen. De onoverzichtelijke graaibakken wordt door 66 procent als een ergernis gezien en 51 procent ergert zich aan de rommel in de winkels.

Kleding kopen voor zichzelf
Als er gewinkeld wordt, dan winkelen de vrouwen in elk geval het liefst voor zichzelf. In de uitverkoop wordt de jacht geopend op schoenen en kleding. 58 procent van de vrouwen koopt het liefste kleding voor zichzelf tijdens de koopjesperiode.

Van de vrouwen koopt 29 procent het meest graag kleding voor de kinderen. De mannen komen er slecht vanaf tijdens de uitverkoop, want slechts 1 procent van de vrouwen gaat tijdens de uitverkoop bewust op zoek naar kleding voor de man.

Online uitverkoop
Het online kopen tijdens de uitverkoop neemt toe in populariteit, waarbij er vooral gezocht wordt naar kleding en schoenen met hoge kortingen. 80 procent van de deelnemers aan het onderzoek heeft gemeld online kleding te gaan kopen of van plan is om online kleding te zoeken. Marktonderzoeker, Patrick van Huet, van Wehkamp.nl laat weten, dat steeds meer klanten de voorkeur geven aan het online winkelen gedurende de uitverkoop. Dat wordt mede ingegeven door te willen ontsnappen aan de drukte in de winkels.

Copyright 2012 KledingOnline.net Disclaimer - Uw online kleding site - Alle merken op KledingOnline.net