De juiste kledingmaat kiezen

"Kiest u wel de juiste kledingmaat?", een vraag die vaak gesteld wordt in kledingwinkels. Aardig uitziende verkoopmedewerkers staren u aan met een twijfelachtige glimlach om hun lippen. Een kronkel van schaamte borrelt in u op terwijl u zwijgend voor u uit blijft staren. Wat mensen echter niet beseffen is dat de juiste kledingmaat wonderen kan doen voor uw lichaamsbouw! Een belediging is het dus zeker niet, eerder een aanrader. Maar waarom is het vinden van de juiste kledingmaat zo belangrijk én nog belangrijker: hoe vindt u de juiste maat?

Waarom is het belangrijk om de juiste kledingmaat te kiezen?
In veel gevallen weten mensen gewoonweg niet welke kledingmaat ze nodig hebben, dit zorgt vaak voor of te wijde kleding óf juist veel te smalle. Wijde kleding kunnen funest zijn voor uw figuur, zo laat het uw lichaam veel dikker zien dan het in werkelijkheid is. Ook bij te smalle kleding is dit het geval, want u wilt natuurlijk niet dat elke oneffenheid aan uw lichaam te zien is! Dit zijn de voornaamste redenen om op zoek te gaan naar de juiste kledingmaat. En denk eens aan al die verbaasde gezichten als u langs paradeert op uw werk of bij een dagje uit met vrienden. Een juiste kledingmaat kan al snel een groot verschil aan uw figuur laten zien. Kleding kopen wordt een waar feestje met de juiste kledingmaat in hand én wij leren u om deze te vinden!

kledingmaatHoe kan ik de juiste kledingmaat vinden?
U kunt beginnen met het opmeten van uw lichaam, zoals uw heupen, benen, omtrek middel en taille. Dit is vooral handig bij webshops, hierbij staan namelijk vaak de maten bij de producten. Die maten geven u inzicht in de wijdte of smalte van de kleding, zo kunt u ook bij webshops geen miskoop maken.

In kledingwinkels kunt u altijd beroep doen op de verkoopmedewerkers, zij kunnen u advies geven over de maat die u nodig heeft. Zij kunnen u zelfs vertellen welke kleding het beste bij uw figuur past. Bij elk figuur past een ander advies. Daarnaast zijn er ook nog eens verschillen in maattabellen per product, zo kennen we small, medium, large en extra large, maar ook 34, 36, 38, 40, 42 en 44.

Copyright 2012 KledingOnline.net Disclaimer - Uw online kleding site - Alle merken op KledingOnline.net