Keurmerken kledingwebshops

Bij online webwinkels is het altijd van belang om na te gaan of de betreffende website over een keurmerk beschikt. Over het algemeen kun je erop vertrouwen dat je op een veilige manier in de betreffende online webwinkel kunt betalen indien deze over een keurmerk beschikt. Het zal duidelijk zijn bij wat voor type online keten je gaat winkelen. Bovendien wordt er met je privacy rekening gehouden en zal er geen misbruik worden gemaakt van persoonlijke gegevens. Deze winkelketens zullen zich moeten houden aan een Keurmerkcode. Heeft een site geen vermelding van een keurmerk, dan bestaat er altijd een minieme kans, dat je met oplichting te maken krijgt. Het allereerste wat je altijd moet doen wanneer je op het web inkopen gaat doen is controleren of de webwinkel is voorzien van een keurmerk.

Kleding retourneren
Als je via het internet kleding gaat bestellen, dan is het ook aan te bevelen om te controleren of de mogelijkheid bestaat de kleding te retourneren. Als de kleding niet mocht passen of beschadigd thuis wordt afgeleverd, dan wil je de kleding natuurlijk terugzenden. Het grootste deel van de winkels met een keurmerk biedt de mogelijkheid om binnen veertien dagen een artikel terug te zenden. De kleding moet dan wel ongebruikt zijn en het kaartje moet nog aan de kleding bevestigd zijn. Het geld wordt vervolgens terugbetaald of je krijgt een tegoedbon voor de webwinkel.

Kledingmaten
Bij het online shoppen is het van belang om de goede maat van het kledingstuk te kiezen. De webwinkels in kleding hebben dan ook vaak een maattabel op de website vermeld, waar je de eigen maat uit kunt afleiden. Je kunt als je de maat niet weet van een meetlint gebruikmaken en in de tabel kijken wat de betreffende kledingmaat in dat geval is.

Voorwaarden webwinkel
Elke webwinkel heeft eigen voorwaarden. Deze staan op de site vermeld en kun je voor je een bestelling gaat plaatsen doornemen. Vaak moet je als nieuwe klant eerst een aanmeldproces doorlopen om een aankoop te kunnen doen. Bij enige twijfel wordt aangeraden om jezelf niet te registeren.

Aandachtspunten
Bij ontvangst van het kledingstuk wordt aangeraden om de naden te controleren. Als er draden loshangen of er missen stukken, dan kun je de kleding terugzenden. Dat geldt ook voor het controleren van de knopen. Worden er bij het kledingstuk extra knopen geleverd?

Copyright 2012 KledingOnline.net Disclaimer - Uw online kleding site - Alle merken op KledingOnline.net