Uggs

UGGS zou kunnen afgeleid zijn van het woord ugly en dat betekent ‘lelijk’. Dat komt misschien wat vreemd over, maar de UGGS zijn gewoon mooi van lelijkheid. UGG is de naam van een Australisch merk, maar de term wordt in de volksmond ook gebruikt om gelijksoortige laarzen van andere merken mee aan te duiden. Het meest bijzondere kenmerk van de laarzen is, dat deze gemaakt worden van schapenleer en gevoerd zijn met het materiaal schapenwol.

Oorsprong van UGG
De oorsprong van het merk UGG is gelegen op de stranden van Byron Bay in Australië. Daar droegen de surfers in de jaren zestig en zeventig al UGGS om hun voeten droog en warm te houden. De geschiedenis van de laarzen van schapenleer en schapenbont gaat echter verder terug tot voor de Tweede Wereldoorlog. UGGS maakt alleen schoenen en geen kleding.

Uggs laarzenIn die periode droegen de schapenherders namelijk al deze laarzen die uiteraard geen schoonheidsprijs verdienden. Niet alleen de schapenherders droegen de comfortabele laarzen, maar ook de vliegeniers vonden het prettig om op grote hoogte warme voeten te houden en kozen daarom voor de schapenleren laarzen.

Waarom UGGS dragen?
De UGGS laarzen bieden een groot comfort en dat komt door het schaapsleer. Dit leer heeft van nature namelijk een warmtebehoudende functie. De voering in de laars is van zacht schapenwol gemaakt en werkt ventilerend. Bij koud weer blijven je voeten warm en bij warm weer zorgt de ventilerende werking ervoor dat je voeten niet gaan zweten. Overigens worden UUGS vaak zonder sokken gedragen, maar dat hoeft natuurlijk niet.

Echte UGGS
UGG is tegenwoordig een merk en de laarzen van UGG Australia worden dan ook gezien als de originele laarzen. Dat komt mede doordat de beroemdheden over de hele wereld laarzen van het Australische merk dragen. Er is aan de andere kant ook een groot aanbod van namaak UGGS, waarbij het merk dus niet aanwezig is, maar waarbij er wel schapenleer en schapenwol is gebruikt. Zo heeft JUMBO zelfs ook dergelijke laarzen gemaakt, maar dat is niet bij iedereen bekend.

De echte merklaarzen worden in Australië en in China gemaakt, maar helaas komt het ook voor dat de neplaarzen in China worden gemaakt, waarbij het wel lijkt alsof er sprake is van het echte merk UGG. De neplaarzen hebben natuurlijk niet dezelfde kwaliteit en gelijk comfort als de echte UGGS. Om de echte te kunnen onderscheiden van de neplaarzen kun je op het merk letten. Bij de originele laarzen staat het merk UGG Australia aan de achterzijde van de laars. De tweede G in de merknaam is daarbij kleiner dan de eerste G. Verder staat het woord Australia onder UGG.

Zover bekend maakt Ugg nog geen kleding, wellicht dat dit in de toekomst gaat plaatsvinden.

Copyright 2012 KledingOnline.net Disclaimer - Uw online kleding site - Alle merken op KledingOnline.net