Voor- en nadelen van online kleding kopen

Sinds de komst van internet is er een snel vaart van ontwikkelingen gekomen. We werden opeens veel mobieler en konden overal ter wereld met elkaar in contact komen: de globalisering was echt van start gegaan. Tegenwoordig is het allemaal heel gewoon, maar één nieuwe technologische ontwikkeling is pas echt de pan uit gereisd: de online webshops. Online kleding kopen hadden we slechts enkele jaren geleden niet voor ogen gehouden. Voor bijna iedereen is het echter als een groot succes uitgepakt: niet meer in muffe kledingwinkels tussen al die mensen staan, maar lekker thuis voor de computer met een mok warme koffie bij de hand. Inmiddels gaat het zelfs zo ver dat online webshops veel beter lopen dan winkels. Maar waar bestaan die voordelen eigenlijk uit? En zijn er ook nadelen verbonden aan het online kleding kopen?

Nadelen online kleding kopen Voordelen van online kleding kopen
Iedereen kent het wel: urenlang zoeken naar de juiste kleding in die talloze winkelstraten, de mooiste kleding hebben ze niet in uw maat of de kleding die u zoekt is al uitverkocht. Helemaal frustrerend is het kopen van een setje en in een andere winkel zien dat deze de helft goedkoper is!

Uiteindelijk komt u totaal uitgeput thuis en heeft u geen enkel setje kunnen krijgen, slechts een verspilde dag. Dit is voor veel mensen de reden dat zij liever online kleding kopen. Daarnaast is de keuze op het web veel groter en ze kennen alle trends. Ook kunt u prijzen ontzettend gemakkelijk vergelijken: druk slechts een paar keer op de knop en u kent de goedkoopste én duurste webshops.

Wat veel mensen het allerbelangrijkst vinden is dat ze de kleding thuis kunnen laten bezorgen, op elk gewenst moment van de dag. Dat scheelt een hoop gestress en ritjes op en neer naar de winkels. Sommige mensen hebben een hekel aan de verkooppraat in winkels en de bezoekjes aan de paskamers. Al die vreemde blikken en het wachten tot er één vrij is om daarna bezweet in een veels te krap pashokje te staan. Met online kleding kopen kunt u de kleding gewoon in uw eigen vertrouwde omgeving laten bezorgen. Dat is pas genieten!

Nadelen van online kleding kopen
Natuurlijk ervaart u ook nadelen van online kleding kopen. Zo kunt u van tevoren nooit weten hoe het model bij u valt en of de kleur wel net zo is als op het plaatje. Ook kunnen de ruilmogelijkheden moeilijk uitpakken. Daarnaast moet u soms wel een langere tijd wachten op uw kleding, dit in tegenstelling tot een winkel. De maten kunnen ook heel erg verschillend zijn en als u steeds iets moet terugsturen totdat u de juiste maat ontvangt, kunt u heel lang wachten op uw kleding. In een winkel kunt u gewoon meerdere maten in uw pashokje meenemen en met elkaar vergelijken.

Daarnaast zullen er ook vaak verzendkosten zijn, waardoor de prijs toch wat duurder uitpakt dan gedacht. Het grootste nadeel voor veel mensen is toch het verliezen van het ‘winkelgevoel’. Webshops proberen de gezelligheid en het plezier te evenaren, maar het zal ze nooit 100% lukken.

Copyright 2012 KledingOnline.net Disclaimer - Uw online kleding site - Alle merken op KledingOnline.net