Het online retourneren van kleding

Dagenlang had u zich verheugd op de bestelde kleding, die verheuging sloeg echter om naar teleurstelling nadat u had gezien dat de kleren niet pasten. Nauwkeurig las u nog even de algemene voorschriften na, in de hoop om iets te vinden over het online retourneren van kleding. Want hoe gaat dat nu eigenlijk in zijn werk?

Termijn online retourneren van kleding
U krijgt allereerst te maken met een bepaald termijn waarin de kleding teruggestuurd moet worden. In dit termijn krijgt u de kans om te beslissen of u de kleding wilt houden of toch liever in wilt ruilen voor geld of andere kleding. In veel gevallen bestaat dit termijn uit 14 dagen, dit kan uitlopen tot zo'n 30 dagen. Veel langer is dit vaak niet. Met een gegronde reden kunt u echter de leverancier aanspreken, hierbij kan meestal een verlenging worden verkregen. Als u binnen het termijn blijft, moet u uw geld gewoon terug krijgen. Bij overtreding hiervan zijn ze rechterlijk aansprakelijk.

Kleding terug sturen Hoe werkt online retourneren van kleding?
Bij veel online webshops kunt u retourneren via bepaalde winkels, zoals het Kiala punt. Deze bepaalde punten in het land vergemakkelijken het retourneren, zodat u dan hoeft te wachten totdat een pakketservice het ophaalt. Zodra u bepaalt heeft hoe u het pakketje gaat opsturen is het van groot belang om het artikel juist te verpakken, hierbij moet het retouradres duidelijk zichtbaar op het pakket staan. In de meeste gevallen zal het online retourneren van kleding kosteloos zijn.

Let wel op: bewaar het afgiftebewijs goed! U bent namelijk bijna altijd aansprakelijk voor de ontvangst, als dit niet goed verloopt zal u alsnog voor de kosten van het pakketje opdraaien. Het termijn waarin u mocht nadenken over het behouden van de artikelen is vaak hetzelfde als het termijn van de terugbetaling.

Tips voor het online retourneren van kleding
Het is altijd spannend om online kleding te kopen. U weet immers niet of het wel een veilige website is: krijgt u wel uw geld terug? En krijgt u zelfs ook maar uw bestelling in huis? Vandaar dat wij voor u een paar tips op een rijtje gezet hebben. Online kleding kopen is nog nooit zo makkelijk geweest!

- Bekijk altijd zorgvuldig de website van de winkel: is deze ingeschreven bij de juiste instanties? Staan de algemene voorwaarden op de website én is het mogelijk om uw bestelling (deels) te retourneren?

- Zorg er altijd voor dat de kleding goed verpakt zijn bij het retourneren en de factuur aanwezig is. Als dit niet gebeurt kunnen de kledingstukken afgewezen worden en zal u alsnog moeten betalen voor de onkosten.

- Bij twijfel moet u altijd met de webshop communiceren. Beter teveel gevraagd dan fouten maken en daardoor veel geld moeten betalen!

- Kijk goed naar de pasvorm van de kleding, deze staat bij de meeste webshops altijd vermeldt en kan u richting geven in de te bestellen maat. Hiermee kunt u retourneren voorkomen.

Copyright 2012 KledingOnline.net Disclaimer - Uw online kleding site - Alle merken op KledingOnline.net